MAKİNE

Gama Mühendislik ekibi olarak çalışmaların yapılabilmesi için makinaların dijitalleşmesi, otomasyonu ve optimize edilmesi gibi yazılımlar geliştirerek maliyetlerinizi minimize ediyor üretim kapasitenizi arttırmanıza olanak sağlıyoruz.

 

BİLGİSAYAR TABANLI KONTROLCÜ

Makine otomasyonu, makinenin uygulamasına göre, bir PLC veya kontrolör yardımı ile programlayıcı tarafından belirlenen komutlara ve koşullara göre otomatik olarak çalışan mekanik sistemlerdir.

Bilgisayar tabanlı kontrolcü, PLC, Hareket Kontrolü, ölçüm teknolojisi ile makinaları tek bir platformda birleştirir.Bu yapı ayrı işlemcilerin ve ağ geçitlerinin kullanımını ortadan kaldırmakla beraber genel mühendisliğin yanı sıra PLC ve Hareket Kontrolü arasında gelişmiş senkronizasyon ve bunun sonucunda da yüksek hassasiyet ve hız sağlamaktadır.

 

Bilgisayar Tabanlı Kontrolcülerin Bazı Avantajları :

PC kontrolü, genel yazılım ve donanım bilgi işlem teknolojisinden yararlanır.
IPC’lerin maliyeti daha düşüktür ve daha güçlüdürler.
PC kontrolü Fikri Mülkiyeti (IP) korur.
PC kontrolü daha basit kontrol mimarisi sağlar.
PC kontrolü, donanım “kutularını” yazılım uygulamalarına dönüştürür.
CAD / CAM ÇÖZÜMLERİ

Ürün tasarım ve üretiminde kullanılan eski yöntemler yerini bilgisayar destekli tasarım (CAD) ve bilgisayar destekli üretime (CAM) bırakmaktadır. Bu değişim tasarım ve üretim alanlarında kalite ve verimlilikte üstün gelişmelere sebep olmuştur. Bugün CAD Yazılımları ile gerçekleştirdiğiniz tasarımlarınızla meydana gelen mekanizmalarınızı, bilgisayar ortamında çalıştırabilir ve karışılabileceğiniz olası sorunların önüne geçebilirsiniz.

CAD/CAM uygulamaları ürünlerin tasarlanmasında ve CNC işleme başta olmak üzere imalat süreçlerinin programlanmasında kullanılır. CAM yazılımları tasarımları fiziksel parçalara dönüştüren makinelerin çalıştığı CAD yazılımında oluşturulmuş modelleri ve düzenekleri kullanır.

 

ARAYÜZLER

İnsanların makinalarla iletişimini sağlama amacı taşıyan arayüzler, bir çok alanda kullanılan önemli bir ihtiyaca dönüşmüştür. Bu ihtiyacı doğru şekilde karşılamak ve makinalarla daha etkili iletişim kurmak kullanılabilirliği yüksek ve iyi tasarlanmış arayüzler geliştirmekle mümkündür. Arayüzler kullanıcıya sunulmadan önce kullanıcıların da dahil edildiği uzun test süreçlerinden geçirilerek tasarım ve içerikleri geliştirilmektedir. İyi bir kullanıcı arayüzü, kullanıcı ve sistem arasındaki kolay, doğal ve ilgi çekici bir etkileşimi teşvik ederek kullanıcıların görevlerini yerine getirmelerini sağlamaktadır. Ayrıca iyi bir kullanıcı arayüzü mutlu müşteriler oluşturacağı için firmanın satışlarını arttıracağı sonucuna ulaşılabilir. Kötü tasarlanmış ve kullanılabilirliği iyi olmayan arayüzler kullanıcılar tarafından yavaş öğrenilerek zor şekilde kullanılmaktadır. Karmaşık ve kullanımı zor arayüzler insanların şikayet ettiği büyük problemlere dönüşerek işe, işçiye, işverene ve arayüzü tedarik eden firmaya zarar verebilmektedir. Toplum içerisinde önemli bir araç haline dönüşen arayüzlerin kullanıcılar tarafından kabul edilmesi ve etkili bir şekilde kullanılması için yüksek kullanılabilirliğe sahip olması ve doğru şekilde tasarlanması gerekmektedir.

 

GÖRÜNTÜ İŞLEME

Endüstriyel görüntü işleme çözümleri, makinelerin “görmesini” sağlar, böylece manuel denetim görevleri dijital kameraların kullanımıyla ve fonksiyonlar dijital görüntü işleme ile değiştirilebilir veya tamamlanabilir. Bu teknoloji, çok sayıda sektörde ve uygulamada üretim proseslerinin otomasyonunu sağlar. Endüstriyel görüntü işleme, ürün kalitesinin artırılması ve üretim kazancının, maliyetlerin ve çıkış adedinin iyileştirilmesi noktasında son derece önemli bir teknolojidir.

Kamera tarafından yakalanan hedef görüntünün analiz edilip, anlamlı bir veri elde edilmesini sağlayan çalışma alanıdır. İnsan gözünün sınırlarının üzerindeki beklentilere dahi değişmeyen kararlı bir performansla ve aynı standartta cevap veren, yüksek hızlı, 24 saatlik çalışma ve tekrarlanabilir ölçümler gerektiren zorlu endüstriyel uygulamaların kontrolü için üretilmiş kalite kontrol sistemleridir. Bu özellikleri sayesinde kalitenin artmasının yanında işçilik maliyetlerini düşürebilir, üretim verimlerini artırabilir. Dolayısıyla söz konusu sistemler, işletmelerin finansal açısından ciddi kazançlar elde etmesini sağlamaktadır.

 

OPTİMİZASYON

Optimizasyon programları, sektörlerin ihtiyaçlarına yönelik olarak farklılık gösterse de temel işlevi olan ham maddeyi en verimli şekilde kullanarak kesim yapmak programların ortak özelliğidir.

Programlar iki boyutlu (panel, plaka, levha) dokulu veya dokusuz ve bir boyutlu (boru, profil, demir çubuk, çıta) kesim yapabilme özelliğiyle geniş yelpaze içindeki sektörlerde kullanılabilir.

Günümüz rekabet koşulları içerisinde baktığımızda üreticilerin sektörel pazarda ayakta kalması, ürünlerin kaliteli ve çok daha az maliyetli sunulabilmesi için kalitelerini arttırmaya ve aynı zamanda üretim maliyetlerini düşürmeye yönelik bir takım çalışmalar yapmasını gerektirir.

Sade ve güvenilir üretim yöntemimiz ile prosesi doğru işleyip, her adımda kontrol ederek, yapılacak işi, insan ile makine arasında en verimli şekilde paylaştırarak hizmet sunmaktayız.